Założycielami DESEO Patisserie & Chocolaterie są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących od wielu lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny www.tasteaway.pl.
Podczas swoich kulinarnych podróży zakochali się w deserach petit gateau i nowoczesnym cukiernictwie, w konsekwencji czego w 2015 roku postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Termin „petit gateau” w języku francuskim oznacza dosłownie „drobne ciasteczko”. Nie można jednak dać się zmylić tej niepozornej nazwie, ponieważ w przypadku petit gateau efektowna dekoracja kryje zazwyczaj niemniej misterne wnętrze: uzupełniające się smakowo i ułożone warstwowo musy, kremy, czekoladowy ganache, owocowe galaretki oraz chrupiące prażynki. Takie połączenie różnych tekstur w DESEO nazywamy smakiem 3D.Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. Rozumiemy więc doskonale, jak ważne w kontekście weselnego przyjęcia jest spełnienie marzenia o pysznych, ale również pięknych i dostosowanych do wyjątkowej okazji słodkościach.Stworzyliśmy więc propozycje słodkich stołów oraz tortów z ułożonych na piętrowej paterze petit gateau, które można spersonalizować zgodnie z upodobaniami Państwa Młodych oraz stylem uroczystości. Matowy, czekoladowy zamsz w pastelowych odcieniach różu, bieli czy beżu lub wręcz przeciwnie – odważna i elegancka czerń wykończona złotym pyłkiem, a nawet soczysta czerwień: do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie. Poza petit gateau specjalizujemy się również w musowych tortach. Ułożone na piętrowej paterze stanowią lekką i niebanalną alternatywę dla tradycyjnych, ciężkich, biszkoptowych weselnych tortów.
Na lokalizację Targów Ślubnych WEDDING organizatorzy wybrali warszawski PGE Narodowy - jeden z najbardziej prestiżowych obiektów w Europie. To tu odbywają się najważniejsze rozgrywki sportowe, najlepsze koncerty i najciekawsze imprezy kulturalne. PGE Narodowy jest więc naturalnym miejscem dla targów ślubnych WEDDING organizowanych z bezprecedensowym rozmachem.